bitkisel yağların faydaları

18.04.2012 22:36

 

bitkisel yağların faydaları

 

 

Badem yağı; bitkisel yağlar içinde saç ve cilt bakımında en fazla kullanılan yağlardandır. Badem yağı sayesinde cildinizi besleyebilir, cansız saçlarınıza sağlık katabilirsiniz.

Badem yağı son zamanlarda kendisinden oldukça fazla söz ettiriyor. Cilt besleyici özelliğe sahip bu yağ, özellikle kuru ve tahriş olmuş ciltler için tavsiye ediliyor. Saçlarınızın cansızlığını bu yağ ile saç diplerine masaj yaparak giderebilirsiniz. Makyaj temizlemek için, özellikle göz makyajını temizlemek için de badem yağı kullanabilir. Badem yağı ile el ve ayaklarınıza masaj yaparak, onların yumuşacık olmasını sağlamış olursunuz.

 

Rezene yağı; özellikle kadınların regl dönemlerinde ağrı giderici olarak kullanılmakla beraber rezene yağının faydaları arasında sindirim kolaylaştırıcı, balgam kesici, balgam söktürücü ve iltihap giderici etkiye sahip olması da var. Kramp giderici özelliği vardır. Rezene yağı kronik mide bağırsak hastalıklarında kullanılır. Kalp sağlığı için kalbi takviye edici, kalp atışlarını hızlandırıcı olarak kullanılır. Özellikle çocuklarda meydana gelen karın ağrılarında, gaz çıkarmalarda, soğuk algınlığında, anne sütünü arttırmada kullanılır.

Kadınlar regl ağrılarına son vermek için size ağrı giderici kür tavsiyemiz olacak;

Hazırlanması ve Uygulanması:

Bir bardak meyve suyunun içine 7-8 damla rezene yağı damlatarak içmelisiniz.

 

Zencefil yağı
Zencefil yağı, sindirim sorunu yaşayanlar için çözüm sağlıyor. Soğuk algınlığı için çok etkili. Zihnin canlanmasını ve hafızanın güçlenmesini de sağlıyor. Saça parlaklık veriyor. Masaj yağı olarak kullanılıyor.