eğzamanın belirtileri

18.04.2012 22:18

 

egzamanın belirtileri nelerdir

 

 

Yaz mevsimine girdiğimiz şu günlerde hemen hemen herkesin sorunu olan egzama hakkında bilgi toplayarak sizlerle paylaşmak istedim. Özellikle deride kızarıklık, kaşıntı veya pul pul olmasıyla belirti veren egzema hastalığının sebepleri ve belirtileri ile ilgili bilgi sahibi olursanız derinizde meydana gelen değişiklikleri tanımlayabilir ve erken teşhisin çok önemli olduğu hastalıkların tedavisinde bir adım öne geçmiş olursunuz.

Egzama Belirtileri Nelerdir

Egzama tıbbi olarak tanımlanırsa; bir mikrobik hadisenin olmadığını, bir mikrobun bulunmadığı iltihabi bir durumdur.

Egzamanın Belirtileri

- Deride kızarıklık

- Deride kaşıntı

- Deride pullanma

- Sulantı

- Sızıntı

- Akıntı gibi bir takım bulgular görülebilir. Ancak en önemli belirtileri, kızarılık, kaşıntı ve derinin pul pul olmasıdır.

Egzamanın belirli dönemlerinde, özellikle kronik dönemlerinde deride kuruluk, çatlama durumları en belirgin belirtileridir. İlk başlardaki kızarlıklık, kaşıntı ilerleyen dönemlerde kuruluk, çatlama, su toplaması ve deride pul pul dökülme şeklinde kendini göstermeye devam eder.

Egzama en çok mantar hastalığı ile karıştırılmaktadır. Bunu bir tahlille ayırmak gerekmetedir. Mantar dışında sedef hastalığı ile karıştırılabilir. Hasta bu durumları karıştırabilir ancak bir hekim rahatlıkla bu hastalıkları birbirinden ayırt edebilmektedir. Yukarıdaki belirtiler sizin de derinizde baş gösterdiyse en yakın hekime başvurunuz.