zencefilin faydaları

18.04.2012 21:35

 

zencefilin faydaları

 

 

Ağız kokusu gidermek için kullanılan ve koku bastırıcı özelliğinden faydalandığımız zencefil, mide ağrılarına da çok iyi gelmektedir. Zencefil bitkisi, mide ağrılarının yanı sıra kanser tedavisinde ve vücuttaki iltihapların atılması konusunda da fayda sağladığı son yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır.

Mide ağrısına iyi gelen şifalı bitkilerin başında zencefil gelmektedir. Zencefili ağızda çiğnemek suretiyle ağız kokusunu bastırdığını hepimiz biliyoruz. Zencefil bitkisinin kanser tedavisinde ve vücut iltihaplarının kurutulmasında da kullanıldığını biliyor muydunuz? Zencefilin başka hangi hastalıklara iyi geldiğini, hangi kanser türlerinde fayda sağladığını beraber görelim.

Şifalı bitkiler hakkında uzman olanlar tarafından mide rahatsızlığı çekenlere önerilen zencefil, aynı zamanda mide bulantılarının geçmesini sağladığı için önerilmekteydi. Yapılan son araştırmalar, zencefilin sağlık açısından birçok hastalık ve rahatsızlık içinde yararlı olduğunu belirledi. Erkek ve kadın için zencefil kullanmanın afrodizyak etkisi yarattığını da belirten uzmanlar sağlık açısından zencefil kullanımını önerdi.

Zencefil bitkisi özellikle yumurtalık kanserinin tedavisinde çok etkili olduğu belirtildi. ABD’deki uzmanlar tarafından zencefil bitkisi suda eritilmek suretiyle kanserli hücrelere uygulanmış. Bu deneyle yumurtalık kanseri tedavisinde çok olumlu sonuçlar alınmış. Yapılan bu deney ile zencefilin kanserli hücreyi öldürdüğü tespit edilmiş.

Bu yazımızda zencefil bitkisinin şifaları, mide ağrılarını gidermesi, ağız kokusunu yok etmesi, kansere çare olması, zencefilin kullanım şekli, zencefilin afrodizyak etkisini incelemeye çalıştık. Diğer şifa olmasını dilediğim yazılarımda buluşmak üzere hoşçakalın.